Министерският съвет официално отмени решението си за промените в Плана за

...
Министерският съвет официално отмени решението си за промените в Плана за
Коментари Харесай

Правителството официално отмени решението си за Пирин

Министерският съвет публично анулира решението си за промените в Плана за ръководство на Национален парк „ Пирин “. 
 След решението на Върховен административен съд за Пирин: Протест за оставката на Нено Димов  Валери Симеонов: Зелените са подранили с еуфорията за Пирин
Решението за измененията беше взето на 29 декември 2017 година

Преди дни обаче петчленен състав на Върховния административен съд го анулира дефинитивно. 

Решението на кабинета разширяваше опциите за градежи в националния парк, разгласен от ЮНЕСКО през 1974 година за обект на международното завещание. То провокира митинги в София и други градове у нас и в чужбина.

По предложение на екоминистър Нено Димов държавното управление утвърди отчасти изменение в Плана за ръководство на парк „ Пирин “, с което се дава опция за строителство и за осъществяване на водохващания на 48% от територията на целия парк. Решението бе стимулирано със строителството на втори въжен превоз в Банско.

Делото бе формирано по 2 касационни тъжби – на Министерския съвет на Република България и на министъра на околната среда и водите. До обжалването се стигна откакто тричленен състав на Върховен административен съд реши в края на юли м.г., че с измененията в проекта за ръководство на парк „ Пирин ”, разгласен от ЮНЕСКО през 1974 година за обект на международното завещание, са нарушени разпореждания от българското и интернационалното право.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР